Het verhaal achter de Derbystar Eredivisiebal

Gepubliceerd op 25 juni 2021 om 16:38

Het verhaal achter de Derbystar Eredivisiebal

Het is in Nederland al een tijdje één van de meeste prestigieuze voetbalmerken, Derbystar. Sinds 2006 wordt er ieder weekend in de Eredivisie afgetrapt met een bal van Derbystar. Elk jaar verschijnt er een nieuw design op de velden die speciaal ontworpen is voor de Eredivisie. Maar wat maakt het design van dit seizoen nou zo bijzonder?

De Eredivisiebal genaamd ‘De Beloften’ is tot stand gekomen met de muziek labels Top Notch en Noah’s Ark als gastontwerpers. De bal bevat portretten van artiesten die afkondig zijn van de labels. Het zijn artiesten als ADF Samski, Jack, Yade Laurens en Philly More en waarvan de labels geloven dat zij het in 2020/21 echt gaan maken. De artiesten hebben allen één ding gemeen: een talent en de onuitputtelijke toewijding hun droom te verwezenlijken.

Voor veel kijkers van de Eredivisie komt deze samenwerking wellicht als een verassing maar zo verassend is deze niet samenwerking niet. De Nederlandse hiphop- en voetbalcultuur hebben veel met elkaar gemeen. Zo zijn er veel voetballers bevriend met artiesten en wordt er veel Nederlandse hiphop gedraaid in de kleedkamers. Maar wat misschien wel de grootste gelijkenis is, is dat in beide werelden talenten hun droom proberen waar te maken. Het draait om je talent en inzet. Het maakt niet uit hoe je er uit ziet of waar je vandaan komt. Het enige wat telt is wat jij laat zien op het podium of op het veld.

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.