Ben jij een echte zaalvoetballer?

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 15:08

Nog even en dan mogen we weer. Alhoewel de meeste teams nog buiten voetballen, maken sommige  teams al weer klaar om indoor te voetballen, anderen zijn al begonnen met binnen trainen. In deze blog wordt het verschil tussen veld- en zaalvoetbal uitgelegd.

Zaalvoetbal vraagt een hogere intensiteit

Het grootste verschil tussen zaal- en veldvoetbal is de intensiteit van het spelletje. Je speelt in kleinere teams in een krappe zaal. Dit zorgt er voor dat je als speler veel de bal hebt en een hoge verantwoordelijk hebt met zowel verdedigen als aanvallen. Futsal is wat dat betreft goed te vergelijken met straatvoetbal. Het spel vraagt een goede techniek en een hoge handelingssnelheid.

Ben jij het type speler dat houdt van zaalvoetbal,

dan is het zaak om daar de juiste indoor bal voor aan te schaffen. Het is belangrijk om met zaalvoetbal een bal te gebruiken die daar uitsluitend voor geschikt is. Waar veldvoetbal wordt gespeeld met een voetbal zoals wij hem allemaal kennen, wordt er met Futsal met een plofbal gespeeld. Dit is een bal waarvan de stuit wordt gedempt. Zo is deze bak makkelijker in gebruik in de kleine ruimtes. Ook is de bal kleiner dan de bal die op het veld wordt gebruikt. Door een goede zaalvoetbal aan te schaffen, is het spel makkelijker te domineren. Klik voor de best zaalvoetballen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.