Met welke bal wordt er gespeeld in de Europa League?

Gepubliceerd op 12 februari 2021 om 14:24

De officiële Molten Europa league wedstrijdbal

Nog nooit van Molten gehoord? Ik ook niet maar Molten is een Japans bedrijf dat sinds 1959 sportballen produceert. De eerste Molten voetbal die werd goed gekeurd door de FIFA kwam uit in het jaar 1973. Het bedrijf speelt dus al een tijd met het balletje. Toch speelde het bedrijf Molten een anonieme rol op de enorme markt, die de voetbalwereld is. Dit veranderde in 2018/19 toen het de officiële hoofdsponsor werd van de UEFA Europa League.

Molten sloot een ludieke deal met de EUFA tot het seizoen 2021. Dat betekent dat ze dit seizoen weer de leverancier zijn van de Europa League bal. De nieuwe Europa League bevat de nieuwste technologieën. Zo is de bal gehecht op hete tempratuur waardoor het een gladde en naadloze buitenbal heeft. Dit voorkomt turbulentie rondom de bal als deze in de lucht is. Mocht je deze bal goed raken, kan je hem een enorme snelheid mee geven.

Ook zorgt de thermische verlijming ervoor dat de bal nauwelijks water opneemt. Het is dus mogelijk om in alle soorten weersomstandigheden te voetballen met deze bal. Deze bal geeft een nieuwe dementie aan het voetbalspel, ongeacht de ondergrond of weersomstandigheden.

De uiterlijke kenmerken van de bal zijn daarnaast natuurlijk gebaseerd op het thema van het toernooi zelf. Voor de voetbalkenner is het duidelijk te zien dat dit de Europa League bal is. Ikzelf vindt het prachtige bal maar oordeel vooral zelf. Klik hier om de bal te bekijken.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.